Наприкінці березня Шмигаль відвідає Варшаву

Наприкінці березня відбудеться офіційний візит глави українського уряду Дениса Шмигаля до Польщі. Перед цим відбудеться також засідання міжурядової українсько-польської комісії з питань економічної співпраці.

Про це в інтерв’ю PAP повідомив посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

“Ми готуємо візит прем’єра Дениса Шмигаля до Варшави. І це буде не лише офіційний візит, а й міжурядові консультації, спільне засідання урядів України і Польщі”, - заявив Зварич.

Він уточнив, що візит відбудеться наприкінці березня.

Дипломат підкреслив, що у відносинах між Києвом і Варшавою є багато планів щодо економічної співпраці, співробітництва у сфері ОПК, питаннях безпеки.

Зварич наголосив, що у відносинах між Києвом і Варшавою на сьогодні немає питань, які можна було б назвати проблемними. За його словами, є певні дискусії щодо сільського господарства, перевізників, але ці дискусії відбуваються у добрій політичній волі з обох сторін.

Посол України в РП також повідомив, що готується засідання міжурядової українсько-польської комісії з питань економічної співпраці, яку з української сторони очолює віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, а з польської – міністр розвитку і технологій Кшиштоф Гетман. За його словами, ця зустріч відбудеться, ймовірно, на початку березня.

Зварич наголосив, що Україна хоче зміцнювати стратегічну співпрацю з Польщею і цьому процесу немає жодної іншої альтернативи.

Посол України в РП повідомив, що Україна і Польща також обговорюють спільне виробництво зброї, готують проведення спільного форуму у сфері ОПК.

Читайте також: Україна хоче закріпити «економічний безвіз» в угоді про асоціацію з ЄС - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск під час візитів до Берліна і Парижа на наступному тижні порушуватиме питання щодо збільшення постачання зброї для України.

Фото: КМУ