Зеленський вважає подвійними стандартами допомогу союзників Ізраїлю під час атаки Ірану

Президент України Володимир Зеленський назвав подвійними стандартами те, що союзники допомагали Ізраїлю збити ракети та безпілотники, запущені Іраном, відмовивши в аналогічній допомозі Україні.

Про це глава держави сказав у інтерв’ю бразильським ЗМІ, передає Укрінформ.

«Коли ми казали з першого дня війни: «Закрийте небо, захистіть Україну», нам казали: «Ми можемо зробити ось так, а інакше ми будемо втягнуті в війну з РФ, тому що ви не є країною НАТО, а ми є країни НАТО», — зазначив він.

Зеленський назвав ситуацію з Ізраїлем абсолютно прагматичною.

«Їм потрібно було знищити все, що летіло на голови ізраїльтянам. Але це і є подвійні стандарти. Всі забули в той момент, що Ізраїль не є країною НАТО», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що під час захисту Ізраїлю країни-партнери продемонстрували, що технологій достатньо, щоб збити значну кількість іранських ракет і БПЛА, проте така демонстрація також «повинна була бути демонстрацією для Росії».

Водночас він нагадав, що неодноразово літаки РФ та ворожі ракети перетинали повітряний простір Польщі й Румунії, «і там не було ніяких реакцій, що говорить про подвійні стандарти».

Президент України зауважив, що тоді авіація союзників мала б збивати ракети, що летять по Україні.

Читайте також: Боррель пояснив, у чому різниця між протиповітряним захистом України та Ізраїлю

«Якщо авіація буде підніматися на території наших країн-сусідів і буде збивати ракети, які безумовно летять по Україні, але можуть прилетіти й на ці території, як вже було з Польщею і Румунією, то нехай вони збивають ці ракети. Я буду тільки аплодувати, стоячи. Я буду тільки вдячний за це, тому що це і є правила одні для всіх між союзниками або подвійні стандарти», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Ракети допомагали збивати ППО союзників Ізраїлю – Британії, США і Франції.

Фото: The Sun