Кулеба й Блінкен пообідали у «Veterano Pizza» у Києві

Фото

Глава МЗС України Дмитро Кулеба й держсекретар США Ентоні Блінкен провели робочий обід у піцерії ветеранів АТО «Veterano Pizza» у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Кулеба й Блінкен зайшли в невелику піцерію «Veterano Pizza» в центрі Києва, де пообідали.

Зазначається, що піцерію, де стільниці виконані як прозорі вітрини, наповнені відстріляними гільзами, відкрив ветеран української армії Леонід Остальцев, який у 2014 році служив на сході України у складі 30-ї окремої механізованої бригади.

Фото: Getty Images

У закладі працюють українські ветерани війни, які регулярно доставляють безкоштовну піцу до лікарень, де проходять лікування інші військові.

Читайте також: У Держдепі розкрили подробиці візиту Блінкена в Україну

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок до Києва прибув державний секретар Ентоні Блінкен, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

На зустрічі з Блінкеном глава держави Володимир Зеленський наголосив на потребі у двох додаткових системах ППО Patriot для захисту Харкова й області та заявив, що хоче обговорити безпекову угоду і запланований Саміт миру у Швейцарії.

Держсекретар в свою чергу заявив, що потужна, успішна, квітуча, вільна Україна – це найкраща можлива відповідь російському диктатору Володимиру Путіну, тому Сполучені Штати разом із багатьма іншими партнерами сповнені рішучості щодо забезпечення успіху України на полі бою.