США анонсували основні теми саміту G7 - підтримка України та конфіскація російських активів

Одними з перших пунктів на порядку денному участі президента США Джо Байдена в саміті лідерів G7 у Італії вказані його переговори щодо непохитної підтримки України з боку всіх членів «Групи семи», а також кроки щодо вилучення заморожених активів РФ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речниці Білого дому Карін Жан-П’єр щодо участі президента США у саміті в Італії, передає Укрінформ.

«Президент і лідери G7 обговорять низку найбільш актуальних глобальних питань, у тому числі непохитну підтримку G7 України», - зазначається в повідомленні.

Крім того, зусилля будуть спрямовані для того, аби забезпечити використання знерухомлених суверенних активів РФ для допомоги Україні, а також продовжити притягати до відповідальності Росію та всіх, хто підтримує її військові зусилля.

Читайте також: Італія тимчасово поверне контроль на кордонах через саміт лідерів G7

Крім того, лідери G7 обговорять шляхи для сприяння глобальній економічній безпеці та стійкості. Йтиметься й про посилення глобальної продовольчої безпеки та охорони здоров’я, а також про інші питання.

Як повідомляв Укрінформ, саміт лідерів країн G7 проходитиме 13-14 червня в Італії, яка головує цього року в «Групі семи».

Фото: The White House