Мінреінтеграції не розроблятиме жодної постанови без участі громадських організацій - Верещук

У Кабінеті Міністрів підписали Меморандум про співпрацю між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Альянсом Українських організацій громадянського суспільства.

У церемонії підписання взяли участь віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, гуманітарна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун та керівниця Альянсу Українських організацій громадянського суспільства Людмила Леонова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стосовно важливості укладеного меморандуму Верещук зазначила, що "цим документом ми зобов'язалися напрацьовувати разом нормативно-правові акти".

"Простими словами, нічого з того, що робитиме наше міністерство у частині гуманітарного реагування, не буде відбуватися без участі громадських організацій. Вони є і будуть у всіх наших робочих групах, координаційних штабах (відповідно до постанови КМУ, їх шість: евакуація, деокуповані території, повернення українців з ТОТ, ВПО, ветерани - ред.). Ми пообіцяли і скріпили меморандумом, що в усіх питаннях щодо змін до постанов, стратегій і концепцій, які формує і реалізує наше міністерство, голос громадських організацій буде враховано", - запевнила міністр.

Читайте також: Громадські організації зможуть напряму отримувати гроші від міжнародних донорів - Верещук

Як повідомили у Мінреінтеграції, участь у розробці меморандуму взяли 16 громадських організацій, які працюють, зокрема, у сфері гуманітарного реагування: благодійний фонд "Право на захист", благодійна організація "Національна мережа розвитку локальної філантропії", громадська організація "Helping to Leave", громадська організація "Philanthropy in Ukraine", Товариство Червоного Хреста України, громадська організації "Проліска", благодійна організація "БФ "СХІД-СОС", міжнародна благодійна організація "Фонд Східна Європа", благодійна організація "Фонд Східна Європа", благодійна організація "Благодійний фонд "Сміливі", міжнародний благодійний фонд "Карітас України", благодійний фонд "Твоя опора", громадська організація "ІСАР Єднання", громадська організація "Дівчата", благодійна організація "Українська освітня платформа", громадська організація "КРИМСОС" та Альянс Українських організацій громадянського суспільства.