Якщо в України буде достатньо зброї, то всі плани наступу Росії проваляться - Україна в ОБСЄ

У Москві розуміють, що своєчасне постачання зброї Україні дозволить їй реагувати на будь-які спроби РФ розширити війну, а тому намагаються різними способами зірвати цю збройну підтримку.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосила тимчасова повірена у справах України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на черговому засіданні Постійної ради ОБСЄ.

"Своєчасні потоки зброї та обладнання допомагають Україні реагувати на будь-які спроби Росії розширити війну та посилити тиск на Україну. Провал планів захоплення Вовчанська за два дні і застрягання російських військ у прикордонній зоні є яскравим прикладом цього. Те ж саме стосується району Часів Яру та інших локацій на Донецькому напрямку. Москві зрозуміло, що якщо Україна матиме достатньо зброї, ми зможемо зупинити наступ Росії", - заявила вона.

За словами дипломатки, зіткнувшись з цією дилемою, російська пропаганда з усіх сил намагається переконати світ у тому, що "Росія не програє війни", і щоб закінчити війну, потрібно прийняти умови "миру", запропоновані Росією. "Однак насправді Росія програла багато воєн. Навіть під час цієї війни Росія неодноразово зазнавала поразок, незважаючи на свою чисельну перевагу в людях, боєприпасах і техніці над Україною", - наголосила Кувшинникова.

Читайте також: Світова більшість на саміті у Швейцарії має змусити Росію йти до миру - Україна в ОБСЄ

У своєму виступі вона також поінформувала делегації країн-учасниць про останні обстріли Росією критичної інфраструктури України та намагання Москви погіршити й без того жахливу гуманітарну ситуацію в країні.

Крім того, тимчасова повірена у справах України при міжнародних організаціях у Відні привернула увагу до ситуації навколо дітей-жертв російської агресії, нагадавши, що з 2014 року Росія вбила понад 800 дітей в Україні, ще тисячі було травмовано психологічно. Вона підкреслила, що Росія "просто ставиться до дітей як до трофеїв своєї війни".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що західні країни вкрай повільно ухвалюють рішення про військову допомогу Україні, що ускладнює становище ЗСУ.

Фото: crisisgroup.org