Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

Мустафа Найєм заявив, що йде з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

"Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження", - зазначив Найєм.

Він пояснив, що, "починаючи з листопада минулого року, команда агентства почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод".

Зокрема, за словами Найєма, був скасований бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг.

Також, заявив він, "нас почали "кошмарити" бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі. Прямо зараз уряд вже третій місяць не погоджує виплату майже 150 млн євро, які були запозичені державою у ЄІБ для критично важливих проектів, у тому числі, водогону та захисту енергетики".

Читайте також: Уряд звільнив заступника голови Держагентства відновлення Євгена Кузькіна

Крім того, підкреслив Найєм, "з початку року агентству суттєво обрізали заробітну плату - левовій частині працівників було зрізано до 68% зарплати", при цьому "у нас не було космічних зарплат - старший спеціаліст агентства отримував трохи більше 30 тисяч гривень, а зараз - 14. Внаслідок цього з початку року ми вже втратили 25% нашого колективу".

Найєм додав, що виконуватиме обов’язки голови агентства до прийняття рішення урядом про звільнення і передасть справи наступникам.

Як повідомлялось, 27 січня 2023 року Мустафа Найєм, який до того був заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, очолив Держагенство відновлення та розвитку інфраструктури.