Україна до кінця року підготує дорожну карту стратегічних реформ у рамках вступу до ЄС - Стефанішина

До кінця цього року Україна підготує велику дорожню карту стратегічних трансформацій протягом наступних десяти років у рамках переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в Берліні на конференції з відновлення України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЄС залишатиметься рушієм цієї (реформаторської, – ред.) сили, тому що в кінці цього року Україна підготує величезну дорожню карту стратегічних трансформацій у сфері правовладдя, державного управління, того, що має бути передумовою для таких засадничих трансформацій в Україні протягом наступних десяти років, у рамках переговорів про вступ», – сказала вона.

Стефанішина спрогнозувала, що зосередитися на внутрішньому порядку денному Україні допоможуть стабільність, передбачуваність та фінансова підтримка.

Віцепремʼєрка додала, найголовнішим для України є динаміка процесу вступу до ЄС, і наголошує, що її потужності в цій сфері є доволі сильними.

«Це означає, що Україна повинна далі йти шляхом реформ, ми повинні забезпечити все, щоб цей процес вступу дійсно використовував усі ці спроможності, які використовує наша країна», – підкреслила урядовиця.

Читайте також: У червні має бути затверджена переговорна рамка з Євросоюзом - Зеленський

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент Володимир Зеленський.