Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Саудівської Аравії та зустрівся зі спадкоємним принцом

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський у середу, 12 червня, прибув з неанонсованим візитом до Саудівської Аравії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС Саудівської Аравії у соцмережі Х.

«Його Високоповажність спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммад бін Салман приймає Його Високоповажність Президента Республіки Україна Володимира Зеленського», - заявили у відомстві.

Президент України Володимир Зеленський обговорив зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом підготовку до Глобального саміту миру.

"Змістовна та енергійна зустріч із Його Високістю Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Обговорили двосторонні відносини України та Саудівської Аравії, відзначили хорошу динаміку виконання наших попередніх домовленостей, результативну співпрацю команд. Продовжуватимемо це", - написав він у Телеграмі.

Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Саудівської Аравії та зустрівся зі спадкоємним принцом / Фото: Офіс Президенту

Зеленський зазначив, що під час зустрічі сторони обговорили підготовку до першого, інавгураційного Глобального саміту миру, його очікувані результати та їхню можливу імплементацію, наближення справжнього миру для України. 

Читайте також: Саудівська Аравія пожертвувала $10 мільйонів Продовольчій програмі ООН для допомоги українцям

"Обмінялися поглядами на міжнародну ситуацію та перспективи її розвитку. Україна вдячна Саудівській Аравії за підтримку. Цінуємо прагнення Його Високості допомогти у швидшому відновленні миру", - додав Зеленський.

Це вже другий візит Зеленського до Саудівської Аравії цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому під час візиту Президент Володимир Зеленський обговорив із спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом реалізацію Формули миру та перспективи співпраці в економічній і технологічній сферах.

Фото: МЗС Саудівської Аравії