Скиглення російських пропагандистів доводить, що санкції США бʼють у болюче місце - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав новий комплекс санкцій Сполучених Штатів проти осіб з Росії та третіх країн, які допомагають військовим зусиллям РФ.

Про це глава української дипломатії заявив у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Ми рішуче вітаємо новий комплекс санкцій США щодо Росії та будь-кого, хто бажає допомогти Росії у військових зусиллях. З огляду на гучне скиглення топ-пропагандистів російського режиму, ці заходи завдають удару саме там, де боляче. Ми особливо вітаємо жорсткі заходи проти оборонно-промислової бази Росії та її доступу до технологій і ресурсів за кордоном», – зазначив він.

Кулеба підкреслив, що придушення військової машини Путіна має вирішальне значення для глобальної безпеки, і будь-яка зброя, яку Росія не може виробити через обмеження ресурсів, є врятованим життям.

Читайте також: Мосбіржа зупиняє торги доларом та євро після санкцій США

«Будь-який суб’єкт, який допомагає Росії у виробництві зброї, повинен зазнавати найсильнішого тиску. Ми повинні позбавити фінансування та деградувати російську військову машину, перш ніж вона спричинить ще більше страждань і руйнувань у всьому світі», – наголосив глава МЗС України.

Міністр додав, що прості росіяни повинні усвідомити, що проблеми, з якими вони стикаються, є прямим наслідком рішень Москви – «починаючи від незаконної війни проти України і закінчуючи втручанням у справи інших країн».

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти понад 300 фізичних та юридичних осіб у Росії та третіх країнах, які забезпечують підтримку її воєнної машини.