Чіткий сигнал Путіну: Шольц про $50 мільярдів Україні від заморожених активів РФ

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав історичним і правильним рішення країн G7 використати відсотки із заморожених активів в обсязі 50 мільярдів доларів.

Про це він заявив, коментуючи перший день роботи G7 в Італії, передає кореспондент Укрінформу.

«План Путіна є цілком зрозумілим та відкритим: він хоче продовжувати свою війну до тих пір, поки всі інші перестануть підтримувати Україну. І цей план сьогодні провалився. Адже з наміром країн G7 мобілізувати 50 млрд доларів, які будуть профінансовані з прибутків заморожених російських активів, створює підґрунтя того, що Україна буде в змозі отримати все, що вона потребує з точки зору озброєнь, але також інвестицій у відновлення, в енергетичну інфраструктуру», - сказав Шольц.

Він назвав це правильним, необхідним історичним кроком, ухваленим у правильний час; дуже сильним зобов’язанням, а також чітким сигналом російському президенту Путіну, що він не повинен сподіватися на те, що через фіскальні проблеми в деяких державах світу, які сьогодні підтримують Україну, він зможе якось виграти цю війну. Йому цього не вдасться зробити, підкреслив канцлер.

Читайте також: Європі час відмовитися від російського газу та використовувати заморожені активи РФ - Кемерон

При цьому він уточнив, що необхідно в найкоротші строки створити технічні умови для втілення ухваленого рішення в життя. Водночас політик висловив задоволення тим, що зусилля країн G7 з пошуку порозуміння, які тривали останніми тижнями та місяцями, дали результати. Це питання також інтенсивно обговорювалося з Президентом України, додав Шольц.

Російська агресія проти України, війна в Європі продовжується і важливим є допомогти Україні захистити свою державу, підкреслив Шольц.

Читайте також: Країни G7 нададуть Україні $50 мільярдів за рахунок заморожених російських активів

Як повідомляв Укрінформ, дводенний саміт лідерів країн G7 розпочався 13 червня в Італії, яка головує цього року в «Групі семи».

Фото з сайту: presse-augsburg.de