Столтенберг про ультиматум Путіна: Це не Україна має виводити свої війська

Вимоги Путіна до України полишити території чотирьох українських областей в обмін на припинення вогню та початок перемир’я не мають нічого спільного з мирними намірами, це лише шлях для продовження російської загарбницької війни.

Про це у п'ятницю в Брюсселі на підсумковій пресконференції після завершення дводенної зустрічі міністрів оборони Альянсу, відповідаючи на запитання журналістів, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не Україна має виводити свої сили з української території. Це справа Росії – вивести свої війська з окупованих українських земель. Така пропозиція, насправді, означає, що Росія хоче отримати право окупувати навіть більше українських земель в українських областях, які вона вважає неукраїнськими. Це демонструє, що це не та пропозиція, що зроблена в дусі доброї волі. Ця пропозиція означає, що Росія має досягти своїх військових цілей та очікує, що Україна відмовиться від суттєво більшої кількості земель, ніж Росія змогла окупувати на цей час", - сказав Столтенберг.

Читайте також: Тисячі систем ППО та літаки 5-го покоління: союзники по НАТО планують масоване оновлення оборони

За його словами, за будь-яких умов така російська пропозиція не є пропозицією миру, натомість, вона означає більше агресії та більше окупації. Вона демонструє, що мета Росії – це опанування контролю над Україною, і це було метою Росії від початку цієї війни.

«Таке грубе порушення міжнародного права є також причиною, за якої НАТО продовжує підтримувати Україну», - додав генеральний секретар Альянсу.

Як повідомлялося, 14 червня у Брюсселі завершилася дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним з головних питань якої було продовження підтримки України та посилення координуючої ролі Альянсу у наданні Україні безпекової допомоги.

Фото: gdpr-info.eu