На Банковій сподіваються на збільшення кількості країн, які приєдналися до комюніке Саміту миру

В Офісі Президента України сподіваються, що кількість країн, які приєдналися до комюніке Саміту миру, збільшиться.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» заявив заступник керівника Офісу Президента Микола Точицький, передає Укрінформ.

«Будемо сподіватися, що кількість країн, які бажають миру, буде збільшуватися, тому що порушення Російською Федерацією основоположних принципів міжнародного права і Статуту ООН - це ніщо інше, як загроза для всього світу,», - розповів Точицький, відповідаючи на запитання, чи збільшиться кількість країн, які приєдналися до комюніке першого Саміту миру.

Те, що деякі країни не поставили свій підпис під підсумковим документом саміту, Точицький пояснив тим, що у кожної держави є власні внутрішні процедури приєднання до документів.

«Дехто має додатково пройти внутрішні процедури, погодивши остаточно текст документа. Дехто працює над тим, щоб приєднатися», - зазначив заступник керівника Офісу Президента.

За словами Точицького, після першого саміту миру почнуть працювати робочі групи у різних країнах світу за всіма пунктами Формули миру Володимира Зеленського.

Читайте також: У Білому домі назвали успішним Глобальний саміт миру

Як повідомлялося, Саміт миру відбувся 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

За підсумками Саміту підписали комюніке. Документ залишається відкритим для приєднання.

Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

У середу, 19 червня, до комюніке приєдналися Антигуа і Барбуда та Організація американських держав.