Обстріли Харкова та саміт НАТО: Єрмак поговорив із Салліваном

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван під час телефонної розмови обговорили ситуацію на фронті та обстріли Харкова й Покровська.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Президента України.

«Андрій Єрмак розповів про оперативну ситуацію на фронті та посилення російських атак на українські громади й удари по енергетичній інфраструктурі. Зокрема, поінформував про масовані обстріли Харкова та Покровська, унаслідок яких загинули люди», – йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорили підсумки Глобального саміту миру у Швейцарії та подальшу реалізацію пунктів Формули миру, а також зустріч лідерів у межах саміту G7. Вони відзначили важливість підписання двосторонньої безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами.

Під час розмови окрему увагу приділили підготовці до саміту НАТО, який відбудеться 9–11 липня у Вашингтоні.

Читайте також: США планують посилити захист енергосистем від кібератак - Салліван

Як повідомлялося, на полях саміту G7, який відбувся в Італії з 13 по 15 червня, було укладено дві безпекові угоди – зі США та Японією.

Угода зі Сполученими Штатами терміном на 10 років передбачає, зокрема, ряд конкретних зобов’язань стосовно поставок зброї. Угода з Японією передбачає виділення упродовж 2024 року нашій державі $4,5 млрд.

Загалом Україна підписала 17 двосторонніх безпекових угод, у тому числі з усіма країнами G7.

Фото: ОП