До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

Президент Володимир Зеленький повідомив, що до Спільного комюніке інавгураційного Саміту миру приєдналася ще одна держава – Гаяна.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вдячний Гаяні за приєднання до Спільного комюніке інавгураційного Саміту миру. Вкрай важливо, що бачення справедливого миру, заснованого на повазі до цілей і принципів Статуту ООН, поділяє дедалі більша кількість країн Південної Америки», – розповів Зеленський.

За його словами, міжнародна коаліція миролюбних країн, відданих цим принципам, зростає з кожним днем. «Ми продовжуємо працювати разом над розширенням глобальної підтримки Формули миру та кроків, необхідних для її реалізації», – додав Президент.

Читайте також: До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня відбувся перший Саміт миру. На саміті обговорювали три пункти Формули миру Володимира Зеленського – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. За підсумком саміту було підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Результати саміту будуть передані Росії.