Національний молитовний сніданок зібрав понад 800 учасників із 15 країн

Фото

Національний молитовний сніданок, який уперше відбувся під патронатом Президента України, відвідали 836 осіб із 15 країн, зокрема представники 12 конфесій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Національний молитовний сніданок зібрав понад 800 учасників із 15 країн/Фото: president.gov.ua

У заході взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, народні депутати, очільники церков і релігійних організацій, волонтери, капелани, військовослужбовці, ветерани та спортсмени.

Глава Української держави наголосив, що молитовний сніданок зібрав різних за поглядами людей, але всі вони об'єднані прагненням забезпечити Україні реальну перемогу добра над злом.

Читайте також: Президент - на молитовному сніданку: Ми поєднані прагненням забезпечити перемогу добра над злом

До учасників Національного молитовного сніданку звернулися спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон і колишній віцепрезидент США Майк Пенс.

«Ми молимося за подальшу силу української армії, безпеку українського народу та міцний мир на вашій батьківщині», – зазначив спікер Палати представників Конгресу США.

Пенс у зверненні наголосив, що понад два роки український народ мужньо протистоїть неспровокованому та безсовісному вторгненню нації, яка вчетверо більша за населенням і вдесятеро – за економічною потужністю.

Читайте також: Учасниками молитовного сніданку стали представники всіх конфесій - депутатка

«Через кордони, континенти й мови ми зібралися разом, щоб просити Бога принести мир, справедливість і перемогу для народу України», – зауважив Пенс.

Конгресмен США Дон Бекон зазначив, що він молиться за те, щоб Україна здобула перемогу.

«Молимося за поранених військових, щоб вони одужали, молимося за всіх українських дітей, яких викрали росіяни, щоб вони повернулися до своїх родин», – підкреслив Бекон.

Співголова Української групи Конгресу Браян Фіцпатрік зауважив, що увесь світ бачить, із якою стійкістю та сміливістю тримається український народ у боротьбі з тиранією.

«Ця героїчна боротьба українського народу нагадує нашу боротьбу за свободу й демократію», – додав він.

Читайте також: У День Конституції СКУ закликав українських союзників консолідувати військову підтримку України

У відеоформаті з вітальним словом до учасників Національного молитовного сніданку, зокрема, звернулися члени Палати представників Конгресу США Роберт Адерхольт, Майк Квіглі, Тім Волберг, Хуан Варгас, Джеррі Моран та капелан Палати представників Маргарет Кіббен, сенатори Джеймс Ленкфорд, Річард Блюменталь, Стів Дейнс, капелан Сенату адмірал Баррі Блек, а також глави 56 релігійних місій і церков з усього світу.

Як повідомлялося, національні молитовні сніданки в Україні відбуваються з 2008 року. Цьогоріч молитовний сніданок уперше відбувся під патронатом Президента України. Його учасниками стали урядовці, народні депутати, військові, духовенство, представники громадянського суспільства, дипломатичного корпусу й закордонні гості.