Блінкен пояснив, що адміністрація США вкладає у сенс успіху України

Успіх України після перемоги у війні з Росією для Сполучених Штатів означає, що Українська держава стоятиме твердо на ногах у військовій та економічній сферах, а також матиме міцну демократію.

Про це заявив у понеділок під час виступу в Інституті Брукінгса у Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Для мене, для нас, я думаю, успіх – дуже очевидний: це Україна, яка є сильною, успішною країною, дедалі більше інтегрованою із Заходом, і країною, яка може стояти на власних ногах у військовій, економічній, демократичній площині», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати запроваджують політику, яка гарантуватиме, що все розвиватиметься саме в цьому напрямі.

Зокрема, у військовій площині Україні зараз доводиться надалі відбивати агресію, зазначив глава Держдепу. І в цьому плані США очолюють коаліцію з понад 50-ти країн, які докладають спільних зусиль для військової підтримки України. Крім того, продовжив Блінкен, США, союзники й партнери розвивають здатність ЗСУ стримувати ворога в подальшій перспективі, зокрема, шляхом підписання довгострокових угод у сфері безпеки.

«Це довгострокові зобов’язання допомогти Україні розвинути потужну систему стримування, а також її обороноздатність. Це також дає сигнал Путіну, що він не зможе переважити Україну, не зможе переважити всіх партнерів України», - зазначив Блінкен.

Одночасно, за його словами, надається допомога для розвитку українського ВПК.

У економічній площині Сполучені Штати також сприяють підтримці української економіки та розвитку виробництва.

«Ми намагаємося залучити інвестиції у приватний сектор України, аби бути певними, що її економіка може зростати й процвітати. І ми вже побачили, що Україна експортує через Чорне море стільки ж, скільки до лютого 2022 року»,- підкреслив державний секретар.

Водночас він наголосив, що для захисту військового та економічного потенціалу Україні необхідна потужна система протиповітряної оборони.

«Ми прагнемо цього, і я думаю, ви побачите більше новин про це ближчими тижнями, коли ми проводитимемо саміт НАТО – фактично наступного тижня», - додав Блінкен.

Читайте також: В адміністрації США розповіли, якою бачать стратегію успіху України у війні проти Росії

І нарешті, в демократичній площині найкращою гарантією для того, що Україна продовжуватиме імплементацію необхідних реформ для зміцнення та поглиблення демократії, є процес щодо приєднання України до Європейського Союзу.

Тож в підсумку, за словами Держсекретаря США, має стати успішна Україна, яка стоятиме міцно у всіх трьох сферах, і це буде найсильнішою відповіддю Путіну.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Philadelphia Inquirer висловив думку, що для Сполучених Штатів і Європи розуміння слова «перемога» може бути іншим, ніж для України.