Зеленський обговорив із конгресменами США постачання додаткових систем Patriot

Фото

Президент Володимир Зеленський обговорив з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткових систем ППО.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Телеграмі.

«Зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США. Обговорили головні напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткові системи ППО. Це критично важливо, оскільки системи «Петріот» допомагають рятувати життя людей та захищати інфраструктуру», -зазначив Зеленський.

Глава держави подякував президенту США Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу та всьому американському народу за незмінне лідерство в підтримці України.

Про роботу двопартійної делегації Конгресу Сполучених Штатів у Києві розповів на брифінгу голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер та його колеги, передає кореспондент Укрінформу.

Група представників Конгресу, що прибула до Києва, щоб продемонструвати свою підтримку Україні, за словами Тернера, зосереджена на питаннях національної і міжнародної безпеки.

«Ми дуже задоволені звітами та брифінгами, які ми отримали від нашої команди та від українців про те, що тут можливо зробити, і про те, як ми можемо продовжувати нашу підтримку», – розповів він.

Конгресмен додав, що вони зустрілися з Президентом Володимиром Зеленським і заявили про підтримку його лідерства та спільних зі США досягнень.

«Він продовжує виступати за додаткову повітряну підтримку і протиповітряну оборону, за те, щоб швидше надходила допомога Сполучених Штатів. Ми всі поділяємо його занепокоєння», – наголосив Тернер.

Читайте також: Блінкен пояснив, що адміністрація США вкладає у сенс успіху України

«Ми в Сполучених Штатах багато чому вчимося з того, що тут відбувається, засвоєним урокам, які допоможуть у майбутньому на майбутніх полях битв», – зауважив конгресмен Ронні Джексон.

«Сьогодні річниця початку битви під Геттісбергом, 1 липня 1863 року. Я з гордістю представляю Геттісберг. Я не забуваю, що ця битва стала переломним моментом у Громадянській війні, і я чекаю, щоб маючи ресурси, з мужністю, яку мають українці, щоб побачити цей поворотний момент у цій битві з Росією», – підкреслив конгресмен Джон Джойс.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня до Києва прибули голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер і двопартійна делегація американських конгресменів.

Фото: ОП