Єрмак і Блінкен обговорили саміт НАТО та енергобезпеку України

Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком питання євроатлантичної інтеграції, посилення обороноспроможності, енергетичну безпеку та інші важливіпитання.

Як повідомив заступник речника американського зовнішньополітичного відомства Ведант Пател, зустріч відбулася у вівторок в Державному департаменті США, передає кореспондент Укрінформу.

«Сторони обговорили низку питань, зокрема майбутній Вашингтонський саміт НАТО та намір союзників наблизити Україну до членства в Альянсі, а також сприяння посиленню спроможностей України захищатися від російської агресії», - зазначив Пател.

За його словами, під час розмови йшлося й про енергетичну безпеку та зусилля G7 щодо підвищення стійкості енергомережі та енергетичних систем України.

Крім того, держсекретар привітав Україну з історичною підтримкою з боку інших країн Глобального саміту миру.

Читайте також: Єрмак та Умєров в Анкарі зустрілися з главою МЗС Туреччини

Окремою темою розмови стали зусилля України щодо оборони північних та східних регіонів на тлі нещодавнього російського наступу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Андрій Єрмак разом з міністром оборони України Рустемом Умєровим відвідав Туреччину, де відбулася зустріч із главою оборонного відомства цієї країни.

Фото: ОП