Держдеп - про заяви Орбана: Росія повинна вивести війська з України

США разом з НАТО дотримуються позиції, що будь-яка країна має докласти всіх зусиль, аби забезпечити повне виведення російських військ з усієї території України.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми і НАТО чітко заявили, що тут насправді є лише одне рішення: Російська Федерація просто має вийти з території України», - сказав представник Держдепу, коментуючи останні заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Пател підкреслив, що Росія є агресором, який посягає на територіальну цілісність і суверенітет України та нехтує Статутом ООН.

«Я залишу право відповідним країнам говорити про свою політику, але ми чітко заявили партнерам і союзникам по всьому світу, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід Росії з України», - зазначив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Зеленський про візит Орбана: Це чіткий сигнал про те, наскільки важлива єдність у Європі

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Києва у вівторок попросив Президента України Володимира Зеленського подумати над тим, щоб зробити паузу та припинити вогонь