Кулеба провів телефонну розмову із новим главою МЗС Нідерландів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телефонної розмови із новопризначеним очільником МЗС Нідерландів Каспаром Вельдкампом наголосив на необхідності поставки в Україну системи ППО Patriot.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у соцмережі Х.

Очільник українського зовнішньополітичного відомства подякував Вельдкампу за підтвердження непохитної підтримки України з боку Нідерландів. За словами Кулеби, європейська країна продовжуватиме надавати військову допомогу Києву, здійснювати санкційний тиск на Росію, притягувати до відповідальності за російські злочини, так само як і займатися питанням викрадених українських дітей.

«Я особливо наголосив на необхідності якнайшвидшої поставки в Україну анонсованої системи протиповітряної оборони Patriot і висловив вдячність за постійне лідерство Нідерландів у всіх відповідних сферах», – йдеться у дописі Кулеби.

Читайте також: Зеленський обговорив з новим прем'єром Нідерландів навчання українських пілотів

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня глава Міноборони Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди разом із союзниками намагаються швидко зібрати для України одну зенітно-ракетну систему Patriot і передадуть її Києву якомога швидше.