Кулеба проведе в Кишиневі переговори з главами МЗС Молдови й Румунії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 5 липня відвідає з візитом Молдову для участі у тристоронніх переговорах.

Про це повідомила пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

«У молдовській столиці глава МЗС України проведе тристоронні переговори із віцепремʼєром, міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм і міністеркою закордонних справ Румунії Люмініцею Одобеску», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що ключовими темами переговорів стануть зміцнення взаємодії у трикутнику Україна - Молдова - Румунія, вступ України та Молдови в ЄС, розвиток співпраці між трьома країнами у сферах енергетики, інфраструктури і транспорту, зокрема у контексті відновлення України, зміцнення її енергосистеми та регіону загалом, розвитку прикордонної інфраструктури та експорту української сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Кулеба обговорив із Блінкеном зміцнення української ППО

Міністри приділять особливу увагу тіснішій співпраці у сфері протидії дезінформації, іноземним інформаційним маніпулюванням та втручанням, спробам дестабілізувати ситуацію у регіоні.

За підсумками переговорів заплановане підписання спільної заяви міністрів і меморандуму про взаєморозуміння між зовнішньополітичними відомствами трьох країн щодо протидії дезінформації.

Читайте також: Кулеба і Кемерон обговорили підготовку до саміту НАТО та постачання зброї

У МЗС нагадали, що цей тристоронній формат співпраці був започаткований 15 вересня 2022 року в Одесі, де відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Молдови та Румунії.

Як повідомлялося, 20 червня стало відомо про рішення Румунії передати Україні додаткову систему Patriot.