Глави урядів Британії і Японії обговорили ситуацію в Україні

Прем’єр-міністри Японії та Великої Британії Фуміо Кішіда та Кір Стармер під час першої після призначення нового глави британського уряду телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні.

Про це, як передає Укрінформ, ідеться в повідомлення японського МЗС.

Зовнішньополітичне відомство цитує Кішіду, який сказав Стармеру, що Японія в нинішніх умовах складної глобальної безпеки співпрацюватиме з Великою Британією для підтримки і зміцнення вільного та відкритого міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права.

«Обидва лідери погодилися, що безпека євроатлантичного та індо-тихоокеанського регіонів є нерозривною і підтвердили готовність тісно співпрацювати в безпекових питаннях… Кішіда і Стармер також обмінялися думками стосовно регіональних питань, включаючи ситуацію в Україні, на Близькому Сході та в Східній Азії і висловили намір продовжувати спільні зусилля для врегулювання конфліктів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Новий прем’єр Британії заявив, що чекає на зустріч із Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер під час своїх перших міжнародних телефонних дзвінків обговорив підтримку України з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та ще лідерами декількох країн НАТО.