Новий премʼєр Нідерландів запевнив Зеленського, що продовжить курс на підтримку України

Відео

Президент України Володимир Зеленський подякував премʼєр-міністру Королівства Нідерланди Діку Схоофу за допомогу, яку ця країна надала українській стороні, отримавши від нього запевнення у подальших зусиллях на підтримку нашої країни.

Про це йшлося під час двосторонньої зустрічі лідерів двох країн на полях саміту НАТО в Вашингтоні в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дякуємо вам, вашій команді, а також народу Нідерландів за вашу підтримку», - зауважив Президент України на початку зустрічі.

Він також висловив вдячність за реагування на останню масштабну ракетну атаку РФ по Києву та інших містах, яка призвела до десятків жертв серед цивільних та понад сотні поранених.

Читайте також: Україні почали передавати винищувачі F-16 із Данії та Нідерландів - Блінкен

Як повідомив Зеленський в Телеграмі,  Основна увага під час переговорів була приділена посиленню української ППО, оборонним потребам України, розвитку оборонної співпраці та плануванню підготовки українських пілотів.

Водночас в Офісі Президента додають, що під час зустрічі лідери засудили російський удар по лікарні "Охматдит" та інших цивільних об’єктах України. Вони обговорили важливість посилення української ППО до початку навчального року й опалювального сезону, а також інші оборонні потреби України, зокрема щодо оснащення додаткових бригад.

Глава уряду Нідерландів, зі свого боку, запевнив, що його країна готова робити все необхідне для подальшої підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні цього тижня проходить саміт НАТО за участі глав держав країн-членів та партнерів.

Фото: ОП