У декларації народного депутата виявили недостовірні дані на 5,8 мільйона

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що один з народних депутатів вніс у декларацію за 2021 рік недостовірні відомості більш як на 5,8 млн грн.

Про це повідомила пресслужба НАЗК, передає Укрінформ.

За інформацією агентства, депутат не зазначив відомості про наявне фінансове зобов’язання, що виникло у нього за результатами укладення договору купівлі-продажу корпоративних прав на 4,8 млн грн.

Також він не вніс інформацію про здійснений разовий видаток у розмірі 500 тис. грн як оплату проживання в апартаментах готелю на Мальдівах.

Крім того, були виявлені розбіжності між розмірами фактично здійснених разових видатків на погашення наявних у нього зобов’язань більш як на 400 тис. грн.

НАЗК склало обґрунтований висновок за ч. 2 ст. 366-2 КК (Внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації). Генеральний прокурор за результатами розгляду висновку відкрив кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює НАБУ.

Як нагадали у НАЗК, за перше півріччя 2024 року агентство завершило 206 перевірок за новим ризик-орієнтованим підходом та виявило недостовірних відомостей майже на 664 млн грн, необґрунтованих активів на 14,4 млн грн та ознак незаконного збагачення на 38,3 млн грн.

Читайте також: Майже кожна друга відібрана декларація ідентифікована як ризикова - НАЗК

До відповідних органів були скеровані 84 обґрунтовані висновки та 4 матеріали - до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Наразі уповноважені особи НАЗК проводять 329 повних перевірок. Перелік осіб, стосовно яких розпочаті повні перевірки, а також результати можна знайти за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК виявило у депутата від забороненої ОПЗЖ Ігоря Кісільова незаконних статків більш як на 70 млн грн.