Для України дуже важливо мати такого партнера, як Сполучене Королівство - Зеленський

Фото

Президент Володимир Зеленський наголосив, що під час дводенного візиту до Британії серед головних тем були українська далекобійність, Стратегія морської безпеки, розвиток коаліції морських спроможностей України, оборонна співпраця.

Як повідомляє Укрінформ, про результати переговорів глава Української держави повідомив у Телеграмі.

«Для України та українців дуже важливо й символічно мати такого сильного та непохитного партнера, як Сполучене Королівство. З кожною сторінкою цієї війни наша співпраця дає більше рішень для відсічі тиранії, а лідерство Британії надихає інші країни. Маємо не збавляти нашої рішучості й надалі», – наголосив Зеленський.

Він відзначив, що українська далекобійність, Стратегія морської безпеки, розвиток коаліції морських спроможностей України, оборонна співпраця – це ті кроки, які можемо зробити разом і які здатні наблизити справедливий мир.

Президент подякував Британії та Прем’єр-міністру Кіру Страмеру за підтримку України та українців.

Читайте також: Зеленський із Туском усунули останню перешкоду на шляху передачі F-16 - Никифоров

Як повідомляв Укрінформ, 18-19 липня Президент України відвідав Велику Британію. 18 липня він взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Зеленський також мав аудієнцію у короля Великої Британії Чарльза ІІІ, провів переговори з новим Прем’єр-міністром Кіром Страмером та став першим іноземним гостем, який у цьому сторіччі взяв участь у засіданні британського уряду.