В Україні передбачають складнощі в разі перемоги Трампа, але сподіваються на зміну його позиції - Time

В Україні передбачають складнощі з отриманням допомоги від США наступного року в разі перемоги на президентських виборах кандидата від республіканців Дональда Трампа, але сподіваються, що його позиція зміниться.

Про це пише Time, повідомляє Укрінформ.

«Перші вісім чи десять місяців, тобто весь 2025 рік, будуть дуже важкими, – цитує видання анонімного українського високопосадовця. – Але з часом він (Трамп, – ред.) побачить, що Путіну не можна довіряти». І що йому байдуже до того, чим переймається Трамп. «Тоді побачимо певні переваги... Він не хотітиме, аби Путін з ним грав», – додав посадовець.

Зазначається, що Трамп, очевидно, скоротить допомогу Україні й намагатиметься підштовхувати Президента Володимира Зеленського до укладення мирної угоди з перекосом на користь Росії. Як і попередні президенти США, Трамп на початку свого терміну також може прагнути перезавантаження відносин з Путіним.

Обравши сенатора Джей Ді Венса, який є одним з найзапекліших противників американської підтримки України, кандидатом на посаду віцепрезидента, Трамп став на бік більш ізоляціоністського крила своєї партії. Проте дехто в Києві зберігає надію, що Венс на посаді віцепрезидента також може з часом змінити свою позицію.

Читайте також: Будь-який переможець виборів у США швидко зрозуміє, що з Путіним не можна просто домовитися - Пристайко

Українці розраховують на допомогу своїх союзників у Європі та американського військово-промислового комплексу, який може отримати величезні прибутки від продовження виробництва зброї для України.

За даними видання, в останні місяці Зеленський і його команда працювали над зміцненням зв’язків зі своїми союзниками в Конгресі та іншими особами, близькими до команди Трампа.

Проте, зважаючи на невизначеність президентських перегонів у США, деякі з близьких союзників Зеленського воліли б уникати прямого контакту з будь-якою з команд. Ризики стати на бік не того кандидата занадто високі.

«Ніхто не знає, що станеться, – зазначив інший український посадовець виданню. – Ми просто повинні поважати цю інституцію і сподіватися на краще».

Як повідомляв Укрінформ, представники Демократичної партії США, яких у ЗМІ називали потенційними кандидатами у президенти після зняття Джо Байдена з перегонів, публічно підтримали висунення кандидатури Камали Гарріс.

Фото: The White House