Більшість країн хочуть бачити Росію на другому Саміті миру - Зеленський

Більшість країн висловлюють думку, що Російська Федерація має бути представлена ​​на другому Саміті миру.

Про це в інтерв’ю декільком французьким ЗМІ, включаючи AFP, заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Більшість світу сьогодні говорить, що Росія повинна бути представлена ​​на другому Саміті (миру - ред.), інакше ми не досягнемо важливих результатів. Оскільки весь світ хоче, щоб вони були за столом, ми не можемо бути проти», - зазначив Зеленський.

За його словами, триває робота над підготовкою плану на основі Формули миру, представленої на першому Саміті миру.

«Ми збираємося підготувати план на основі Формули миру, яка була представлена ​​публічно на першому саміті. Я хочу призначити дату для наших дипломатів і хочу, щоб наші міжнародні партнери зробили те саме, щоб у листопаді ми мали документ, в якому буде все: територіальна цілісність, суверенітет тощо», - підкреслив Зеленський.

Він також закликав Китай тиснути на Росію, щоб вона припинила війну.

Читайте також: Україна розглядає кілька локацій для проведення другого Саміту миру - МЗС

«Якщо Китай захоче, він може змусити Росію припинити цю війну. Китай належить світу і є впливовою державою. Я не хочу, щоб вона була посередником, я хочу, щоб вона тиснула на Росію», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюрґеншток 15-16 червня пройшов перший Саміт миру. Учасники саміту у спільному комюніке наголосили на неприпустимості використання ядерної зброї в Україні, неприпустимості використання продовольчої безпеки як зброї та заявили про необхідність повного обміну військовополоненими.

Читайте також: Наступний Саміт миру має пройти з Росією, але не на умовах Путіна - Боррель

Раніше Президент Володимир Зеленський висловив переконання, що на другому Саміті миру мають бути присутні представники Росії.

Фото: Офіс президента