Єрмак: Завдання другого Саміту миру – змусити РФ поважати суверенітет України

Завданням наступного Саміту миру є змусити Росію поважати суверенітет України.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час дискусії з керівниками закордонних дипломатичних установ України, передає Укрінформ із посиланням на ОП.

Ідеться про пленарну сесію «Євроінтеграційний поступ, надання зброї іноземними партнерами, забезпечення міжнародних заходів Президента України».

Участь у заході взяли також керівництво Міністерства закордонних справ і заступники очільника ОП.

Під час свого виступу Єрмак наголосив, що для України надзвичайно важлива реалізація Формули миру.

«Зокрема, завдання наступного Саміту – змусити Росію поважати суверенітет України. Перед вами стоїть важливе завдання – забезпечити максимальну участь країн у тематичних зустрічах Формули миру, всіляко підтримувати українське бачення та рішучо протидіяти будь-яким спробам просування так званих альтернативних мирних планів», – заявив він.

За словами Єрмака, першочерговою потребою України є зброя, зокрема зміцнення протиповітряної оборони, постачання сучасних літаків, бронетехніки й високоточних систем, також важливо посилити санкційний тиск на Росію.

Очільник ОП констатував, що санкції працюють, і це помітно, однак розкритий далеко не весь їхній потенціал.

Читайте також: В ОП назвали дату візиту прем’єра Індії в Україну

У планах залишається посилення обмежувальних заходів проти Росії, блокування можливостей обходу санкцій та притягнення агресора до відповідальності.

Єрмак також підкреслив, що в економічній сфері ключовими завданнями є залучення інвестицій, сприяння експорту українських товарів, участь у відбудові та робота над використанням заморожених російських активів.

Як повідомляв Укрінформ, місця й дати проміжних зустрічей радників з національної безпеки для підготовки другого Саміту миру вже визначені, підготовка до нього активно ведеться на всіх рівнях.

Фото: ОП