Другий Саміт миру має відбутися цього року - Президент

Президент України Володимир Зеленський закликав українських дипломатів працювати для того, щоби другий Саміт миру відбувся вже цього року.

На цьому глава держави наголосив на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України «Воєнна дипломатія: стійкість, зброя, перемога», передає Укрінформ із посиланням на Офіс президента.

Відео: Офіс Президента

"Інавгураційний Саміт став надзвичайно важливим, на мій погляд, успіхом України. Я дякую кожному й кожній, хто працював, щоб наш Саміт відбувся. Зараз готуємо другий Саміт миру і маємо працювати так, щоб він відбувся цього року. Зробити все для цього. Маємо й надалі збільшувати коло підтримки комюніке інавгураційного першого Саміту. Кожен Посол України, чия держава перебування ще не приєдналася до комюніке, має зробити відповідні висновки", - сказав він.

Читайте також: Єрмак: Завдання другого Саміту миру – змусити РФ поважати суверенітет України

Зеленський підкреслив, що необхідна активна робота з партнерами в групах за пунктами Формули миру. Він уточнив, що потрібно працювати з медіа, щоб була "незмінна й достатня підтримка у Формули миру", з аналітичними центрами різних країн для забезпечення розуміння українського бачення справедливого миру. Глава держави додав, що необхідно працювати з усіма значущими політичними силами, суспільствами та лідерами різних країн - не тільки в країнах - партнерах.

"Синьо-жовті кольори нашої української державності, української сміливості – це бажаний символ для багатьох у світі. Символ, із яким людям хочеться бути поруч. Розраховую, що ваша робота додаватиме змістовного наповнення силі наших національних кольорів", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, перший Саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей. За підсумками саміту підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.