Стефанчук обговорив посилення військової підтримки з делегацією Палати представників Конгресу США

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі із заступником Голови Комітету з питань Збройних Сил Робом Віттманом та за участю Девіда Трона.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

"Це вже четверта висока делегація США, яку маю честь приймати в українському парламенті впродовж останніх двох тижнів. Подякував Сполученим Штатам Америки за всю надану допомогу — оборонну, фінансову, гуманітарну та політичну", - зазначив Стефанчук.

Він також акцентував на важливості двопартійної й двопалатної підтримки Конгресу США.

"Обговорили безпекову ситуацію. Зауважив, що для нас критично важливо зняти всі обмеження на використання озброєння партнерів і мати можливість захищатись, зокрема, наносячи удари по військових обʼєктах РФ", - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Рада розгляне законопроєкт про заборону УПЦ МП найближчими днями - Стефанчук

За словами спікера, аби захистити людей та інфраструктуру, Україна потребує посиленої військової підтримки. Серед употреб — додаткові системи ППО, артилерія, бойова авіація.

"Для нас також важливим є навчання українських військових, обговорили це. Порушили й тему посилення санаційного тиску на Росію. Окрема увага — втіленню реформ в Україні", - підкреслив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Американські сенатори Річард Блументаль від Демократичної партії та Ліндсі Грем від Республіканської партії на брифінгу в Києві заявили, що виступають за зняття Білим домом усіх обмежень для України на використання американської зброї для ударів по території Росії.