Профільні комітети ВР рекомендували призначити подані кандидатури на посади міністрів

Профільні комітети Верховної Ради рекомендували призначити Наталію Калмикову, Миколу Точицького, Світлану Гринчук, Матвія Бідного, Ольгу Стефанішину, Германа Сметаніна, Віталія Коваля й Олексія Кулебу на посади очільників відповідних міністерств.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді України призначити Калмикову Наталію Фернандівну на посаду міністра у справах ветеранів України", - написав він.

Мельничук також зазначив, що Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту призначити Миколу Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій України.

Зі свого боку Комітет ВР з питань екологічної політики та природокористування рекомендував призначити Світлану Гринчук на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, а Комітет ВР з питань молоді і спорту рекомендував призначити Матвія Бідного на посаду міністра молоді та спорту України.

Водночас Комітет ВР з питань правової політики рекомендував парламенту призначити Ольгу Стефанішину на посаду віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України - міністра юстиції України.

"Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді України призначити Сметаніна Г.В. на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України", - додав Мельничук.

Комітет ВР з питань аграрної та земельної політики рекомендував призначити Віталія Коваля на посаду Міністра аграрної політики та продовольства України.

"Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді України призначити Кулебу О.В. на посаду віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністра розвитку громад та територій України", - написав представник уряду.

Читайте також: Президент звільнив Шурму з посади заступника керівника ОП

Як повідомляв Укрінформ, до Верховної Ради ввечері 4 вересня за пропозицією депутатської фракції "Слуга народу" надійшли подання про призначення нових кандидатур у Кабінеті міністрів.