Зеленський подякував Румунії за Patriot для України

Відео

Україна розраховує, що міжнародні партнери реалізують повний пакет рішень щодо постачання систем протиповітряної оборони та іншої допомоги.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Є вже чітке рішення Румунії щодо системи Patriot для України. Це рішення ухвалене на всіх рівнях. Я дякую за нього. І ми розраховуємо, що партнери реалізують повний пакет рішень щодо ППО та іншої допомоги Україні – це саме той пакет, який був ухвалений на саміті НАТО у Вашингтоні, що відбувся в липні", - сказав Президент.

Як зазначив глава держави, міністр оборони України провів низку зустрічей у Франції, Британії, Німеччині, тривають співпраця з Італією, перемовини з американськими партнерами. Також Україна вже підготувалась до нового засідання «Рамштайну», яке відбудеться незабаром.

Читайте також: Канада передасть Україні систему NASAMS на початку наступного року

"І все, про що ми домовляємось із партнерами, потребує максимально оперативної реалізації. Коли рішення швидкі, Росія не встигає адаптуватись, і ми досягаємо особливо цінних результатів. Це стосується і захисту наших міст і громад від ударів, і підтримки наших воїнів на фронті, і стійкості нашої держави, наших людей", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Румунія ухвалила рішення передати Україні комплекс протиповітряної оборони Patriot PAC-3.