Україна закликала Іран не передавати балістичні ракети Росії

У Міністерстві закордонних справ України закликали Іран утриматись від передачі Російській Федерації будь-яких видів озброєння та військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС.

"МЗС України глибоко занепокоєне повідомленнями у міжнародних ЗМІ щодо можливої передачі Іраном балістичних ракет до Російської Федерації. Вкотре закликаємо керівництво Ісламської Республіки Іран утриматися від передачі Росії, яка згідно Статуту ООН та норм міжнародного права є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки", - ідеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що вже понад два роки Україна та українці щоденно потерпають від російських терористичних обстрілів усіма видами смертоносного озброєння, зокрема дронами іранського виробництва.

Як підкреслили у зовнішньополітичному відомстві, поглиблення військово-технічної співпраці РФ та Ірану несе серйозні безпекові загрози не лише для України, але і для всієї Європи, Близького Сходу та світу.

"Закликаємо світову спільноту посилити тиск на Тегеран і Москву заради захисту міжнародного миру та безпеки. Іран має повністю та остаточно припинити надання зброї Росії, аби діями, а не словами довести щирість заяв свого політичного керівництва про непричетність до підживлення російської воєнної машини смерті", - наголосили у МЗС.

Читайте також: Іранські балістичні ракети: чи впорається українська ППО

У МЗС застерегли офіційний Тегеран: у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет Російській Федерації це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин.

Як повідомлялось, The Wall Street Journal із посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців поінформувало, що Іран відправив до Росії свої балістичні ракети малої дальності. Видання зазначає, що передання Іраном балістичних ракет "дасть Москві ще один потужний військовий інструмент для використання у війні проти України".

Фото ілюстративне