Латвія порушила питання російських дронів на своїй території на рівні НАТО - прем’єрка

Латвія порушила питання падіння російських дронів на своїй території на рівні НАТО і перевіряє власні можливості посилення захисту від таких інцидентів.

Про це заявила прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня на спільній пресконференції з українським президентом Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у рамках саміту Кримської платформи у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава латвійського уряду зауважила, що це вже відоме явище, коли російські дрони падають не в Україні, а десь на теренах Європи, особливо на її східних кордонах.

«Ми перевіряємо наші можливості підвищити ефективність власних процедур. Ми повідомили нашим партнерам по НАТО, порушили це питання на рівні НАТО. Але дійсно це явище, з яким ми маємо справу, і ми повинні реагувати на це», - сказала Сіліня.

Вона додала, що Латвія має певні договори і певні обмеження щодо застосування своїх систем ППО.

«Ми розуміємо, що Україна є першим пріоритетом зараз. Але робимо також усе, щоб захистити нас самих», - зазначила Силіня.

Читайте також: У Білому домі прокоментували падіння російських дронів у Румунії та Латвії

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня на сході Латвії, в муніципалітеті Резекне, розбився російський військовий дрон.

9 вересня керівництво Національних збройних сил Латвії повідомило, що це був безпілотник типу Shahed, начинений вибухівкою, а його ціллю була не Латвія, а Україна.