ДБР повідомило про підозру колишньому депутату від Партії регіонів

Фото

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату кількох скликань в ухиленні від сплати податків на понад 71,4 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба бюро.

«Він протягом 2011 – 2018 років отримав дохід за кордоном на загальну суму у понад 387 млн грн. Депутат не сплатив з цих грошей податок на доходи фізичних осіб та військовий збір на загальну суму 71,4 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що народному депутату I, III-VII скликань, у минулому – заступнику голови фракції Партії регіонів та очільнику КМДА – інкримінують ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 ККУ).

Йому загрожує покарання - до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними ЗМІ, може йтися про Володимира Макеєнка.

Як повідомлялося, у серпні минулого року ДБР спільно з СБУ проводили обшуки за місцями проживання та роботи колишнього народного депутата України, ексзаступника голови фракції забороненої Партії регіонів в парламенті Макеєнка.

Правоохоронці перевіряли його на причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад пів мільярда гривень.

Читайте також: Арештовану в Одесі квартиру ексзаступника міністра оборони Росії передали до АРМА

Також щодо екснардепа була розпочата перевірка щодо ухилення від сплати податків протягом 2011-2014 років.

Фото: Офіс генпрокурора