Умєров обговорив з союзниками шляхи протистояння російській загрозі

Фото

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив з представниками країн-союзників прискорення та збільшення обсягів військової допомоги та інші шляхи протистояння російській загрозі.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Міністр поінформував, що взяв участь у круглому столі European Defense Roundtable, організованому Мюнхенською конференцією з безпеки.

За його словами, Україна бореться за безпеку усього європейського континенту, і наші потреби залишаються незмінними. Насамперед це прискорення та збільшення обсягів військової допомоги, зокрема, техніки, снарядів, далекобійних боєприпасів, мін та засобів розмінування, систем РЕБ, запчастин. 

“Критично важлива тема – посилення наших сил ППО для захисту критичної інфраструктури від терористичних обстрілів Росії. Нам потрібно не лише більше систем протиповітряної оборони, а й надійне постачання боєприпасів для них”, - зауважив міністр оборони.

Читайте також: Умєров обговорив з міністром оборони Данії нагальні потреби ЗСУ

Він зазначив, що у серпні Україна вперше застосувала літаки F-16 для відбиття масованої повітряної атаки. “Сподіваємося на розширення програм підготовки пілотів та своєчасне поповнення запасів керованих авіаційних ракет”, - зауважив Умєров.

Також дедалі більше наших партнерів поділяють позицію надати Україні можливість завдавати удари далекобійною зброєю західного виробництва по військових обʼєктах на території РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Єнс Столтенберг, який залишає посаду генерального секретаря НАТО, стане головою Мюнхенської конференції з безпеки.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров