Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу» - МЗС Туреччини

Туреччина прагне якомога скорішого завершення війни в Україні. Для цього вона пропонує використати мирні переговори з урахуванням інтересів України.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк, повідомляє VOA.

Озтюрк зазначив, що Туреччина "без вагань" підтримує Україну, оскільки вона є "сусідом, історично братньою, сестринською країною". Водночас він наголосив, що підтримка зумовлена не лише питанням кримських татар.

"Ми вважаємо увесь український народ також нашими сестрами та братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем", - сказав представник турецького МЗС.

Читайте також: Угода про вільну торгівлю з Туреччиною сприятиме залученню інвестицій та відбудові України - посол

За його словами, Туреччина не хоче затягування російсько-української війни. Проте він підкреслив, що це не означає, що Україна повинна здатися.

"Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру після цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних та законних інтересів українського народу", - зазначив Озтюрк.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина незмінно підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.