Умови застосування Україною наданого їй озброєння кожен союзник визначає індивідуально - генсек НАТО

Кожна держава-член НАТО мусить самостійно вирішити, чи дозволяти Україні бити її зброєю по цілях на території РФ.

Як повідомляє Укрінформ, таку думку в інтервʼю британському радіо LBC висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

“Ці рішення індивідуально ухвалюватимуться державами-союзниками, однак важливо ці питання детально обговорювати, що ми й робимо”, - відповів Столтенберг на запитання про дозвіл від НАТО для України на удари західною зброєю по території Росії.

Він наголосив, що надання такого дозволу Україні має свої ризики, але вони можуть бути виправдані. “У Європі йде розпочата Москвою повномасштабна війна. Під час війни не існує варіантів, повністю позбавлених ризику. Утім я переконаний, що для нас найбільший ризик - це перемога президента Путіна в Україні”, - сказав генсек НАТО.

Читайте також: НАТО могло б зробити більше для запобігання війні в Україні - Столтенберг

Столтенберг також схвально відгукнувся про дискусії, які ведуть Штати й Велика Британія з цього приводу.

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі заявили, що лідери США й Великої Британії під час зустрічі у Вашингтоні підтвердили непохитну підтримку України, а також засудили співпрацю Росії, Ірану, Північної Кореї та Китаю.

Минулого тижня в Лондоні зустрілися глави зовнішньополітичних відомств США і Британії, вони також здійснили спільний візит в Україну.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні потрібен дозвіл на застосування далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн: Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Фото: gdpr-info.eu