Експерт вважає правильним, що Зеленський зараз не оприлюднює широкому загалу план перемоги

Дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський вважає правильним, що Президент Володимир Зеленський представить план перемоги України спершу лідерам США, а потім широкому загалу.

Таку думку Веселовський висловив у інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

За словами дипломата, якщо зараз розповісти суспільству про план перемоги України, почнеться дискусія, яка навряд чи буде продуктивною до того, як з планом ознайомиться наш стратегічний партнер і висловить свою точку зору.

«Чи впевнені ми сьогодні у Києві перед від’їздом незабаром до США, що все це буде сприйнято як істина в останній інстанції?.. Навряд. Очевидно, відбудуться дискусії, причому не тільки між двома президентами і не тільки між їхніми командами, а й між експертами. Тоді план стане якоюсь реальністю і тоді його можна виносити на суспільне обговорення… і пробувати цей план здійснювати. Тому правильно, що його ніхто не оприлюднює», - сказав Веселовський.

Читайте також: Мирний план не має бути нав'язаний Україні ззовні - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що у чотирьох основних пунктах плану перемоги, який він незабаром представить Президенту США Джозефу Байдену, йтиметься про безпеку, геополітичне місце України, сильну військову підтримку, яка має бути доступною для України й дозволятиме вирішувати, як використовувати ту чи іншу річ, та економічну підтримку.

Глава держави також планує поділитися цим планом з обома кандидатами в президенти США - Камалою Гарріс і Дональдом Трампом та з американським Конгресом. Після цього план представлять загалу.

Фото: Дядюша Анастасія