США ознайомлені з елементами плану Зеленського й чекають зустрічі президентів - Держдеп

Держдепартамент США підтвердив, що Ентоні Блінкен ознайомився з елементами плану Володимира Зеленського з досягнення миру в Україні під час візиту до Києва та чекає, коли детальний документ буде представлений президентові Байдену.

Про це сказав у вівторок у Вашингтоні речник зовнішньополітичного відомства США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нас ознайомили з елементами плану, коли ми були в Києві минулого тижня»,- підтвердив представник американського відомства.

Він зауважив, що в Держдепі повністю поділяють оцінку, яку висловила раніше постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Читайте також: Експерт вважає правильним, що Зеленський зараз не оприлюднює широкому загалу план перемоги

«Як сказав президент Зеленський, він з нетерпінням чекає детального представлення цього плану президентові (Байдену – ред.) впродовж ближчих днів-тижнів, і я думаю, що ми дочекаємося цього – дочекаємося цієї зустрічі – перш ніж пропонувати будь-які подальші висновки в цьому контексті»,- зазначив речник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, постпред США при ООН Лінда Томас Грінфілд у вівторок у відповідь на запитання журналістів про план Володимира Зеленського висловила оцінку, що викладена в ньому стратегія «може спрацювати». Крім того, вона зазначила, що США потрібно подумати, як можна цьому посприяти у взаємодії з усіма країнами.