Умєров і Остін обговорили стан бойових дій в Україні та пріоритети допомоги - Пентагон

Глави оборонних відомств України та США обговорили у вівторок ситуацію на полі бою, а також найнагальніші потреби ЗСУ для наближення перемоги над російською агресією.

Про це повідомив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр Остін розмовляв сьогодні по телефону зі своїм українським колегою, міністром оборони Рустемом Умєровим, щоб обговорити динаміку бойових дій в Україні та пріоритети допомоги у сфері безпеки»,- зауважив представник оборонного відомства США.

Він зазначив, що Рустем Умєров надав «оновлену інформацію про операції, а також потреби України в спроможностях» на полі бою.

За його словами, сторони також обговорили успішне засідання Контактної групи з питань оборони України, яке відбулося раніше цього місяця.

Читайте також: Головний інспектор Пентагону: Україна є найголовнішим напрямом серед усіх питань

Під час розмови глава Пентагону підтвердив зобов’язання США співпрацювати із союзниками й партнерами, «щоби забезпечити Україні інструменти, необхідні для перемоги у боротьбі з російською агресією».

Обидва лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт, зауважив речник Пентагону.

Як повідомляв Укрінформ, 24-та зустріч Контактної групи з питань оборони України відбулася 6 вересня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині. У ній взяв участь Президент України Володимир Зеленський. За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, країни-члени Контактної групи від лютого 2022 року забезпечили Києву допомогу у сфері безпеки й оборони на понад 106 мільярдів доларів США.