Сибіга почав перший закордонний візит до Румунії

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розпочав у Бухаресті переговори тет-а-тет з румунською колегою Лумініцею Одобеску.

Про це повідомило у Телеграмі Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

«Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розпочав у Бухаресті переговори тет-а-тет з румунською колегою Лумініцею Одобеску під час першого закордонного візиту до Румунії», - зазначається у повідомленні.

Раніше МЗС поінформувало, що глава МЗС України здійснить перше після призначення на посаду регіональне турне країнами-сусідами, яке розпочнеться з робочого візиту до Румунії.

Ключовими темами переговорів у Бухаресті стануть подальша підтримка оборонних спроможностей та енергетичної стійкості України, просування нашої держави на шляху до вступу в ЄС та НАТО, втілення Формули миру, Чорноморська безпека та захист законних прав та інтересів громадян України в Румунії.

Читайте також: Сибіга звернувся до партнерів: Дозвольте Україні бити у відповідь

Такий вибір першого закордонного турне є сигналом налаштованості України на розвиток конструктивної, передбачуваної та взаємовигідної політики добросусідства, яка має стратегічне значення у контексті вступу України до ЄС і НАТО, зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Фото: МЗС