Президентка Мексики відхилила запрошення Зеленського відвідати Україну

Обраний президент Мексики Клаудія Шейнбаум заявила, що має намір дотримуватися політики невтручання у зовнішні справи, продовжуючи курс свого попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Fuser News.

Шейнбаум відхилила запрошення Президента України Володимира Зеленського відвідати Київ після свого вступу на посаду 1 жовтня.

«Наша відповідальність знаходиться тут. Ми будемо відвідувати деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але ми не будемо багато мандрувати. Наша відповідальність – тут», - сказала Шейнбаум, наголошуючи, що головним завданням її адміністрації буде розв'язання внутрішніх проблем.

Читайте також: Мексика не арештовуватиме Путіна, якщо той зʼявиться на інавгурації президентки

Шейнбаум заявила, що підтримуватиме зовнішню політику свого попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, яка полягає у невтручанні у справи інших держав та підтримці мирного вирішення будь-яких конфліктів.

Шейнбаум також підтвердила прихильність Мексики підтримці дипломатичних відносин з усіма країнами, за винятком Еквадору, де у квітні стався інцидент з мексиканським посольством, який Шейнбаум назвала «порушенням суверенітету».

Як повідомлялося, у Мексиці перемогу на президентських виборах здобула кандидатка від правлячої коаліції Клаудія Шайнбаум. Президент Володимир Зеленський привітав Клаудію Шейнбаум з перемогою на президентських виборах у Мексиці.

Фото: América del Norte | Nuevo