ВР повернеться до перейменування, щодо п’яти «спірних» населених пунктів буде дискусія - Стефанчук

Верховна Рада повернеться до питання розгляду проєкту постанови про декомунізацію та дерусифікацію назв понад 300 населених пунктів.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Верховна Рада увійшла у постанову щодо перейменування. Ця постанова не була підтримана залом і, на жаль, зал був заблокований», - зазначив він.

Стефанчук поінформував, що після початку блокування трибуни зібрав Погоджувальну раду, де обговорили подальшу долю документу.

«На Погоджувальній раді ми прийняли одностайне рішення, що ми повернемось до цієї постанови, але насамперед ми проголосуємо усі ресурсні законопроєкти, які потрібні для українського бюджету та Збройних сил», - наголосив Голова ВР.

Водночас він зауважив, що є близько п'яти міст, сіл, селищ, «перейменування яких викликає справді великі запитання у всіх, хто був у залі».

За його словами, саме це не дало можливість проголосувати проєкт постанови.

Читайте також: Експерти назвали об'єкти в Україні, які потрібно декомунізувати в першу чергу

Політик додав, що такими спірними населеними пунктами, через які Рада провалила голосування, стали Южне, Южноукраїнськ, Синельникове, Первомайськ (Миколаївської області) і Павлоград.

«По цих п'яти (населених пунктах - ред.) ми проведемо окремі дискусії, буде зареєстровано два проєкти постанови, які будуть пропонувати різні варіанти перейменування», – наголосив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада провалила голосування за постанову про перейменування більше 300 населених пунктів та районів.