Зеленський запровадив санкції проти громадян і компаній РФ, Ірану та Китаю

Президент України затвердив рішення РНБО, що запроваджує санкції проти шістьох фізичних та більш як 40 юридичних осіб з Росії, Ірану та Китаю.

Про це йдеться в указах глави держави №638 і №639, оприлюднених на сайті Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 вересня 2024 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - зазначається в обох документах.

Указ №638 запроваджує санкції терміном на десять років проти шістьох осіб – громадян Росії, Ірану та Китаю.

Окрім того, обмеження накладено на 40 юридичних осіб з Росії, Ірану та КНР.

Читайте також: США ввели санкції проти Росії за незаконні фінансові операції із КНДР

Указ №639 встановлює санкції проти двох російських підприємств: ТОВ «Завод суднової світлотехніки «Маяк» та Казанського державного казенного порохового заводу.

Кабінету Міністрів разом із СБУ та Національним банком доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій.

Відповідно до рішення РНБО, МЗС має поінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Читайте також: США ввели санкції проти режиму в Ірані

Як повідомлялося, 2 вересня Володимир Зеленський запровадив санкції ще проти 175 російських окупантів та колаборантів, а також компаній, що залучені до обслуговування військових аеродромів РФ.

Фото: ОП