Візит Урсули фон дер Ляєн додав Україні підтримки - Зеленський

Президент Володимир Зеленський зауважив, що візит Президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн в Україну додав нашій країні підтримки.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Енергетику детально обговорювали і з Урсулою фон дер Ляєн, Президенткою Єврокомісії. Сьогоднішній її візит додав Україні чутливої підтримки. Є новий пакет для нашої енергетики від Євросоюзу – 160 мільйонів євро. Також є й домовленість щодо збільшення імпорту електрики в Україну – те, що обов’язково підтримає нашу державу, наших людей у складних ситуаціях», - сказав Зеленський.

Відео: ОПУ

Він повідомив, що під час зустрічі з Президенткою Єврокомісії обговорили кроки, «які допоможуть зберегти нам щонайменше чверть генерації».

Читайте також: Зеленський розповів, на що підуть €35 мільярдів від Євросоюзу

«Звичайно, говорили й про нашу політичну взаємодію із Євросоюзом – ми маємо прискорити процес перемовин щодо членства та підготовку відповідних частин майбутньої угоди. Є важливе рішення Урсули про європейську підтримку для нашої, української, програми шкільного харчування. Тобто в усьому, від оборони до соціальних питань, ми маємо справді хороші результати», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Фон дер Ляєн оголосила про «зимовий план» ЄС для України

Як повідомляв Укрінформ,у п’ятницю до України з візитом прибула президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Фото: ОП