У МЗС України попередили Лукашенка про наслідки його зустрічі з Пушиліним

Заява

Зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка з ватажком так званої "Донецької народної республіки" Денисом Пушиліним матиме наслідки для відносин України з Білоруссю.

Як передає Укрінформ, відповідну заяву оприлюднило МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України — проведення "офіційної" зустрічі Олександра Лукашенка з представником російської окупаційної влади на тимчасово окупованій частині території Донецької області України Денисом Пушиліним", - йдеться у заяві.

Як зазначається, ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція теперішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля та не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями Республіки Білорусь.

"Україна відкидає лицемірну риторику Олександра Лукашенка щодо принципів співпраці з тимчасово окупованими територіями України та вважає її черговим свідченням підтримки загарбницької війни проти нашої держави", - заявили у вітчизняному МЗС.

"Закликаємо білоруський народ усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб Білорусі з російськими маріонетками з наших тимчасово окупованих територій постійні заяви Олександра Лукашенка про його "теплі почуття" до "братнього українського народу" звучать як насмішка, а його практичні дії руйнують принципи добросусідства і взаємної поваги, на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами", - йдеться у заяві.

Читайте також: Президент продовжив на десять років санкції проти Пушиліна, Шарія і Гужви

Недружні дії політичного керівництва Білорусі не можуть залишитися без належного реагування і матимуть негативні наслідки для українсько-білоруських відносин, зазначається в заяві МЗС.

Як повідомлялося, у Мінську Олександр Лукашенко зустрівся ватажком маріонеткової "ДНР" Денисом Пушиліним та заявив про готовність "допомогти Донецьку".