Зеленський розпочав візит до США з відвідин армійського боєприпасного заводу

Фото

Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Сполучених Штатів Америки з відвідання Скрентонського армійського боєприпасного заводу, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів. 

Про це передає Укрінформ з посиланням на сайт Офісу Президента.

Як повідомляється, потужності заводу повністю завантажені під потреби України, зокрема для виготовлення снарядів калібру 155 мм, яке впродовж року суттєво збільшили.

Глава держави ознайомився із циклом виробництва та поспілкувався з керівництвом і працівниками підприємства. 

Під час зустрічі Президент розповів про ситуацію на полі бою та наголосив на потребах України в безперебійному і своєчасному постачанні оголошених пакетів оборонної підтримки.

«Для нас честь розпочати візит у Сполучені Штати Америки саме зі Скрентона, із цього заводу, з Пенсильванії. Ми дуже раді мати таких партнерів. Звичайно, ми розуміємо, що США допомагали нам із самого початку повномасштабного вторгнення. І ми розраховуємо на подальшу підтримку. Дякую Президенту Байдену, Конгресу США та всім працівникам таких заводів», – зазначив Володимир Зеленський.

Серед головних тем обговорення – важливість початку спільного виробництва озброєння на території України, а також можливість американських інвестицій в український ОПК. 

Читайте також: План перемоги буде на столі всіх наших союзників - Зеленський

Президент також відзначив те, що на цьому й інших американських заводах уже в кілька разів наростили виробництво та збільшуватимуть потужності й надалі. 

«Тут працює 400 людей. Я дуже хотів приїхати сюди й подякувати вам. 400 людей урятували мільйони українців. Від себе й від усіх наших людей дуже дякую. Ви допомогли нам вистояти проти путінської навали», – сказав Глава держави, звертаючись до працівників заводу.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі в заходах високого рівня Генасамблеї ООН

Фото: ОП