У Варшаві відбудеться засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща

У Варшаві в будинку польського парламенту у вівторок відбудеться засідання Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З українського боку асамблею очолить заступниця Голови Верховної Ради України, голова парламентської делегації до асамблеї Олена Кондратюк, а з польського - віце-спікерка Сейму РП, голова парламентської делегації до цієї асамблеї Моніка Веліховська.

Під час засідання асамблеї обговорюватимуться чотири теми: російська агресія проти України, міжнародні дії Польщі на підтримку України, зокрема підтримка Києва щодо членства у НАТО; безпека в регіоні (питання російської дезінформації, кібератак і гібридних загроз); Польсько-українська економічна та бізнес-співпраця, зокрема у сфері енергетичної безпеки. Крім того, буде обговорено функціонування Ради з питань співробітництва з Україною як ефективного інструменту розбудови двосторонніх відносин.

Читайте також: Дуда і Трамп планують зустрітися у США

Як передавало агентство, Росія проводить інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) у Польщі у звʼязку з повінню на південному заході країни, аби викликати у жителів Польщі емоції страху і безпорадності.

Президент Польщі Анджей Дуда у понеділок на Саміті майбутнього у Нью-Йорку заявив, що Росія після агресії проти України вже не є гарантом міжнародної системи безпеки.